Yel­low fin so­le met pe­ter­se­lie­pes­to

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 575 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(78)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 78

Ingrediënten

Keukenspullen
  • braadslede, vijzel

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de braadslee in met 1 el olie. Snijd de courgettes in plakken. Snijd 1 teen knoflook fijn en meng met de courgette. Doe het mengsel in de braadslee. Schenk de slagroom erover en peper en zout naar smaak. Zet de braadslee 20 min. in de oven.
  2. Hak ondertussen de peterselie grof. Doe 1 teen knoflook met de walnoten en de peterselie in de vijzel. Wrijf tot een gladde massa. Voeg de rest van de olie en naar smaak peper en zout toe. U kunt de pesto ook met de staafmixer maken. Bestrijk de visfilets met de pesto en houd apart.
  3. Neem de braadslee uit de oven, verdeel de vis erover en zet nog 7 tot 10 min. in de oven. Lekker met rijst.

Tip:

U kunt 's ochtends de pesto al maken. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

video

Vij­ze­len

Instructievideo - 01:06 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 52 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.