Can­nel­lo­ni met au­ber­gi­ne en ri­cot­ta

Met zelfgemaakte roux en knapperige kaas. En het vlees? Mis je niet.

(196)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Met zelfgemaakte roux en knapperige kaas. En het vlees? Mis je niet. 4 personen
3 196

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en de aubergine in blokjes. Verhit de olie in een koekenpan. Fruit de ui 3 min. Voeg de knoflook en de aubergine toe en bak nog 5 min. Voeg de tomaten en de ricotta toe. Schep om en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het mengsel over de lasagnebladen en rol deze op.
  2. Vet de ovenschaal in. Leg de rolletjes met de naad naar beneden zodat ze opgerold blijven liggen. Herhaal dit totdat alle bladen op zijn. Heb je nog wat vulling over, schep dit dan over de rolletjes.
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak een roux door de boter in een pan te laten smelten, voeg de bloem in een keer toe en roer met een houten lepel tot het lichtbruin kleurt. Schenk de melk erbij en breng al roerend aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur garen. Roer regelmatig. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Schenk de saus over de cannelloni. Bestrooi met de kaas en zet de schaal in het midden van de hete oven. Bak de cannelloni in 30 min. gaar en goudbruin.

bereidingstip:

Je kunt de cannelloni 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm op de dag zelf 20 min. in de oven op 200 °C.

video

Roux ma­ken

Instructievideo - 00:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 905 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 53 g
    waarvan verzadigd 30 g
  • natrium 735 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Cannelloni met aubergine en ricotta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Can­nel­lo­ni met au­ber­gi­ne en ri­cot­ta

1
1
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 aubergines

Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en de aubergine in blokjes.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 3 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan. Fruit de ui 3 min. Voeg de knoflook en de aubergine toe en bak nog 5 min.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

3
3
  • 400 g tomatenblokjes
  • 250 g ricotta

Voeg de tomaten en de ricotta toe. Schep om en breng op smaak met peper en zout.

4
4
  • 250 g lasagnebladen

Verdeel het mengsel over de lasagnebladen en rol deze op.

5
5
  • 2 el olijfolie

Vet de ovenschaal in. Leg de rolletjes met de naad naar beneden zodat ze opgerold blijven liggen. Herhaal dit totdat alle bladen op zijn.

6
6

Heb je nog wat vulling over, schep dit dan over de rolletjes.

7
7

Verwarm de oven voor op 200 °C.

8
8
  • 70 g boter
  • 70 g bloem

Maak een roux door de boter in een pan te laten smelten, voeg de bloem in een keer toe en roer met een houten lepel tot het lichtbruin kleurt.

Roux maken

Instructievideo

00:45 min.

9
9
  • 1 liter volle melk

Schenk de melk erbij en breng al roerend aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur garen. Roer regelmatig.

10
10
  • 1 mespunt nootmuskaat

Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Schenk de saus over de cannelloni.

11
11
  • 150 g gemalen belegen kaas

Bestrooi met de kaas en zet de schaal in het midden van de hete oven. Bak de cannelloni in 30 min. gaar en goudbruin.

bereidingstip:

Je kunt de cannelloni 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm op de dag zelf 20 min. in de oven op 200 °C.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.