To­ma­ten-room­saus

(23)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht 8 personen
3 23

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de olie in een ruime pan en bak de knoflook 1 min. Voeg de tomaat uit blik toe. Kook 5 min. op laag vuur. Haal de pan van het vuur en pureer met de staafmixer. Laat even afkoelen.
  2. Voeg de room en bouillontabletten toe. Zet de pan weer op het vuur, breng aan de kook en laat 5 min. doorkoken op laag vuur. Voeg de verse tomaat toe en breng op smaak met peper en zout. U kunt deze saus 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Tip:

Lekker met tagliatelle en een salade van rucola en cherry tomaten.

Tip:

Variatietip: Voeg voor een Italiaans accent 1 potje pesto (duopak 2 x 90 g) aan de saus toe.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 170 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 15 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.