To­ma­ten-au­ber­gi­ne­saus

(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht 8 personen
3 13

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit 2 el olie in een ruime pan en bak de aubergine in 5 min. rondom bruin. Neem uit de pan. Verwarm 1 el olie in dezelfde pan en bak de courgette in 3 min. Neem uit de pan. Verwarm de rest van de olie in dezelfde pan en fruit de ui 4 min. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min.
  2. Voeg de aubergine, courgette, tomaat en 200 ml water toe en laat 10 min. zacht koken. Breng op smaak met peper en zout. U kunt deze saus 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Tip:

Lekker met penne (pasta) en (op de barbecue) gegrilde chipolataworstjes.

Tip:

Variatietip: Bestrooi met Grana Padano kaas voor een hartig, pittig accent.

video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 110 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 8 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.