To­ma­ten-spi­na­zie­saus

(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht 8 personen
3 28

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui 4 min. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. Voeg de tomaat toe en kook 3 min. Pureer de saus met de staafmixer.
  2. Voeg het bouillontablet en de bevroren spinazie toe. Verwarm op laag vuur in ca. 10 min. Voeg de boter toe en breng op smaak met peper en zout. U kunt deze saus 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Tip:

Lekker met tagliatelle en kabeljauw.

Tip:

Variatietip: Bestrooi de saus voor een extra hartige smaak met 200 g in blokjes gesneden fetakaas.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 120 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 9 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.