To­ma­ten-to­nijn­saus

(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht 8 personen
4 28

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een ruime pan en bak de ui en bleekselderij 5 min. Voeg de knoflook toe en fruit nog 1 min. Voeg de tomaten toe en druk ze stuk met een lepel. Laat 10 min. zacht koken.
  2. Voeg de tonijn met het vocht toe, roer met een vork los en warm nog 2 min. door. Breng op smaak met peper en zout. U kunt deze saus 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Tip:

Lekker met volkoren penne (pasta) en een salade van gegrilde courgette met pijnboompitten.

Tip:

Variatietip: Voeg voor extra pit 2 el gesneden olijven en 2 el kappertjes toe.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 105 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 4 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.