Au­ber­gi­ne-to­ma­ten­far­f­al­le

(130)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 130

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Verhit een grote koekenpan en bak de spekblokjes ca. 5 min. Snijd ondertussen de aubergine in blokjes (brunoise). Neem de spekblokjes uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Voeg de olie toe aan het spekvet en bak de uien 3 min. Voeg de aubergine en de Italiaanse kruiden toe en bak op hoog vuur 2 min. Zet het vuur laag en laat de aubergine met de deksel op de pan 5 min. garen.
  3. Voeg de tomaten en de spekblokjes toe aan de aubergine en bak nog 1 min. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Voeg de pasta en de mozzarella toe aan de aubergine en de tomaten en warm nog 1 min. door. Verdeel over 4 borden en serveer direct.
video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 670 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 34 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.