Spa­ghet­ti met tuin­bo­nen en zalm

Een kleurrijk feestje voor pastafans.

(78)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Een kleurrijk feestje voor pastafans. 4 personen
3 78

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Hak de amandelen grof en snijd de knoflook fijn. Snijd de bosui in ringetjes. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Rooster de amandelen in een koekenpan zonder boter of olie 3 min. Laat afkoelen op een bord.
  2. Verhit de olie in een koekenpan, voeg de knoflook en ontdooide tuinbonen toe en bak 1 min. Voeg water toe en verwarm 4 min. tot het water verdampt is. Voeg de bosui toe en bak 1 min. mee. Roer de zalmsnippers erdoor.
  3. Meng de spaghetti met de tuinbonen en de zalm. Voeg het citroenrasp toe en breng op smaak met het citroensap en peper en zout. Verdeel de spaghetti met de tuinbonen en zalm over diepe borden. Garneer met de amandelen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 510 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in

Spaghetti met tuinbonen en zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti met tuin­bo­nen en zalm

1
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil en pers de vrucht uit.

2
  • 3 el amandelen
  • 1 teen knoflook
  • 1 zakje bosui

Hak de amandelen grof en snijd de knoflook fijn. Snijd de bosui in ringetjes.

3
  • 300 g volkoren spaghetti

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

4

Rooster de amandelen in een koekenpan zonder boter of olie 3 min. Laat afkoelen op een bord.

5
  • 3 el olijfolie
  • 600 g fijne tuinbonen

Verhit de olie in een koekenpan, voeg de knoflook en ontdooide tuinbonen toe en bak 1 min.

6
  • 50 ml kraanwater

Voeg het water toe en verwarm 4 min. tot het water verdampt is.

7
  • 200 g gerookte zalmblokjes

Voeg de bosui toe en bak 1 min. mee. Roer de zalmblokjes erdoor.

8

Meng de spaghetti met de tuinbonen en de zalm. Voeg het citroenrasp toe en breng op smaak met het citroensap en peper en zout.

9

Verdeel de spaghetti met de tuinbonen en zalm over diepe borden. Garneer met de amandelen. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.