Wit­lofsala­de met si­naas­ap­pel

Frisse salade voor lange, zomerse avonden aan de tuintafel.

(50)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht Frisse salade voor lange, zomerse avonden aan de tuintafel. 6 personen
3 50

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de onderkant van de stronken witlof en verwijder de harde kern. Schil de oranje schil en het wit van de sinaasappels met een scherp mes en snijd de vruchtvleesparten uit de vliesjes. Vang het sap op.
  2. Hak de walnoten grof. Verhit een pan zonder olie of boter en rooster de walnoten 3 min. Laat afkoelen op een bord. Klop een dressing van de olie, de azijn, het sinaasappelsap en de knoflook. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Leg het witlof en de sinaasappel op een schaal. Schenk de dressing erover en bestrooi met de walnoten. Maal er naar smaak chilipeper over.
video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Witlofsalade met sinaasappel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wit­lofsala­de met si­naas­ap­pel

1
1
  • 4 struiken witlof
  • 2 sinaasappels

Snijd de onderkant van de stronken witlof en verwijder de harde kern. Schil de oranje schil en het wit van de sinaasappels met een scherp mes en snijd de vruchtvleesparten uit de vliesjes. Vang het sap op.

2
2
  • 50 g walnoten
  • 5 el olijfolie extra vierge
  • 2 el wittewijnazijn
  • 1 teen knoflook

Hak de walnoten grof. Verhit een pan zonder olie of boter en rooster de walnoten 3 min. Laat afkoelen op een bord. Klop een dressing van de olie, de azijn, het sinaasappelsap en de knoflook. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 1 tl chilipeper

Leg het witlof en de sinaasappel op een schaal. Schenk de dressing erover en bestrooi met de walnoten. Maal er naar smaak chilipeper over.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.