To­nijn­bal­le­tjes in to­ma­ten­saus

(91)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 6 personen
4 91

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit 2 el olie in een pan en fruit de ui 4 min. Bak de knoflook 1 min. mee. Voeg de tomatenblokjes toe, breng op smaak met peper en zout en laat op laag vuur al roerend 15 min. inkoken.
  2. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes. Laat de tonijn uitlekken en pureer met de staafmixer tot een egale massa. Voeg het brood, de eieren, de helft van het basilicum, de helft van de bosui, de zongedroogde tomaten en naar smaak peper en zout toe. Vorm met natte handen 18 balletjes ter grootte van een walnoot. Voeg extra brood toe als het mengsel te vochtig en te plakkerig is.
  3. Verhit de rest van de olie in een pan en bak de tonijnballetjes in ca. 6 min. rondom bruin en gaar. Serveer met de tomatensaus en bestrooi met de rest van het basilicum en de bosui.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 250 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.