To­scaan­se worst­jes met cous­cous

(77)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 77

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de couscous met olie en boter volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui. Meng de kruidenmix en peper en zout naar smaak erdoor. Laat de couscous met de deksel op de pan staan tot gebruik.
  2. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de worstjes in 3-4 min. rondom bruin. Voeg de ui en de roerbakmix toe en bak 5 min., schep af en toe om. Voeg de pastasaus toe en stoof de worstjes met de deksel op de pan in 6-8 min. gaar.
  3. Verdeel de couscous over borden en schep er de Toscaanse worstjes met de groentesaus bij.

Tip:

Vries de resterende worstjes op de dag van aankoop in. Ze zijn dan 3 maanden houdbaar.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 30-31

Toscaanse worstjes met couscous

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­scaan­se worst­jes met cous­cous

1
1
  • 300 g couscous
  • 1 el olijfolie
  • 3 tl boter
  • 1 ui

Bereid de couscous met olie en boter volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui.

2
2
  • 1 el Italia kruidenmix

Meng de kruidenmix en peper en zout naar smaak erdoor. Laat de couscous met de deksel op de pan staan tot gebruik.

3
3
  • 8 Toscaanse worstjes
  • 2 el olijfolie
  • 400 g Italiaanse roerbakmix

Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de worstjes in 3-4 min. rondom bruin. Voeg de ui en de roerbakmix toe en bak 5 min., schep af en toe om.

4
4
  • 390 g sugo pastasaus pikant

Voeg de pastasaus toe en stoof de worstjes met de deksel op de pan in 6-8 min. gaar.

5
5

Verdeel de couscous over borden en schep er de Toscaanse worstjes met de groentesaus bij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.