Snel­le ren­dang met wor­tel-ro­zij­nen­sa­la­de

Snel klaar en een populair gerecht bij kinderen!

(37)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Snel klaar en een populair gerecht bij kinderen! 4 personen
3 37

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil en snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de helft van de uien 1 min. Bak het nasi-bamivlees 3-4 min. mee.
  2. Voeg de boemboe en het water toe en breng aan de kook. Stoof de rendang afgedekt op laag vuur in 15 min. gaar. Neem de laatste 5 min. de deksel van de pan en laat de saus tot de gewenste dikte inkoken.
  3. Schil de wortels met een dunschiller en rasp ze fijn. Meng met de rest van de ui, de slasaus en de rozijnen. Breng op smaak met peper en eventueel zout
  4. Verdeel de rijst over de borden en schep er de rendang op. Serveer met de wortelsalade.

serveertip:

Bestrooi de rendang met gefruite uitjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 74 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 30-31

Snelle rendang met wortel-rozijnensalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le ren­dang met wor­tel-ro­zij­nen­sa­la­de

1
1
  • 300 g witte rijst
  • 2 uien
  • 2 el olijfolie
  • 330 g nasi-bamivlees

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil en snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de helft van de uien 1 min. Bak het nasi-bamivlees 3-4 min. mee.

2
2
  • 100 g boemboe rendang vlees
  • 200 ml water

Voeg de boemboe en het water toe en breng aan de kook. Stoof de rendang afgedekt op laag vuur in 15 min. gaar. Neem de laatste 5 min. de deksel van de pan en laat de saus tot de gewenste dikte inkoken.

3
3
  • 1 bos peen
  • 3 el slasaus
  • 2 el rozijnen

Schil de wortels met een dunschiller en rasp ze fijn. Meng met de rest van de ui, de slasaus en de rozijnen. Breng op smaak met peper en eventueel zout

4
4

Verdeel de rijst over de borden en schep er de rendang op. Serveer met de wortelsalade.

serveertip:

Bestrooi de rendang met gefruite uitjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.