Hol­land­se ge­hakt­bal­le­tjes met krop­sla

(65)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 65

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng het gehakt met de kruidenmix en rol er kleine balletjes van. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in 3-4 min. goudbruin aan. Schenk 100 ml water in de pan en stoof de gehaktballetjes met de deksel op de pan in 10 min. verder gaar. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de aardappelschijfjes in 8-10 min. goudbruin en gaar. Kook het ei in 7 min. hard, pel en snijd in partjes.
  2. Haal de bladeren van de kropsla, was en droog ze goed. Meng de kropsla en de komkommer in een schaal. Schep er de sladressing door en peper en zout naar smaak en garneer met de partjes ei.
  3. Verdeel de gehaktballetjes met de jus en de aardappelschijfjes over 4 borden. Schep er de kropsla bij.
video

Ei ko­ken

Instructievideo - 01:51 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 435 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 24 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 30-31

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.