Yel­low­fin so­le met kap­per­tjes­dres­sing

(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 8

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand. Bekleed de ovenbakplaat met aluminiumfolie, bestrijk met 1 el olie. Leg de visfilets op de bakplaat en bestrooi ze met peper en zout. Bestrijk ze met het ei, bestrooi ze met het paneermeel en druppel er 1 el olie over. Bak de visfilets ca. 10 cm onder de hete ovengrill in 8-10 min. krokant en gaar. Schuif de bakplaat een richel lager als de visfilets te snel kleuren.
  2. Kook ondertussen de broccoli in weinig water met wat zout in 4-5 min. beetgaar. Meng de broccoli met de farfalle en 1 el olie. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Halveer de citroen en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in 4 partjes. Klop een dressing van de rest van de olie, het citroensap, de kappertjes en peper en zout naar smaak. Verdeel de broccoli-pasta met de visfilets over 4 borden. Besprenkel de vis met de kappertjesdressing en serveer met een partje citroen.

Tip:

Vervang voor een Frans tintje het ei door mosterd en het paneermeel door amandelschaafsel.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 17 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 30-31

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.