Ro­mi­ge krabri­sot­to met dop­erw­ten

(141)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 141

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng 750 ml water aan de kook en los er de bouillontabletten in op. Kook de doperwten in een flinke laag water met wat zout in 8 min. beetgaar. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de uien 1 min. Voeg de risotto toe en bak 1-2 min. mee, tot de korrels glanzen en glazig zijn.
  2. Voeg 250 ml hete bouillon toe en roer tot de risotto de bouillon heeft opgenomen. Voeg vervolgens steeds een flinke scheut bouillon toe en roer tot de risotto de bouillon heeft opgenomen. Kook de risotto zo in 15-20 min. beetgaar.
  3. Voeg de doperwten, de roomkaas en de surimi toe en warm 1 min. mee. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de krabrisotto met doperwten in 4 diepe borden.

Tip:

Vervang de surimi door gerookte zalmfilet of parmaham.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 73 g
  • vet 16 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 30-31

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.