Gnoc­chi met to­ma­ten en ba­si­li­cum

(152)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 152

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne partjes. Schep de tomaten om met de ui, het basilicum en 3 el olie. Breng op smaak met peper en zout. Maak de sla melange aan met de rest van de olie en peper en zout.
  3. Verdeel de gnocchi over 4 diepe borden. Verdeel er de tomaten over en schep er met behulp van 2 tl de ricotta op. Serveer met de sla.

Tip:

De rest van het basilicum smaakt lekker door een tomatensaus of -soep.

video

Snij­den

Instructievideo - 02:22 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 80 g
  • vet 18 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 30-31

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.