Thai­se rijst­sa­la­de met run­der­reep­jes

(139)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais hoofdgerecht 4 personen
3 139

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen in weinig water met wat zout in 4-5 min. beetgaar. Giet af. Spoel de rijst en de sperziebonen samen in een fijn vergiet onder stromend water koud. Laat goed uitlekken.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de runderreepjes in 3 min. goudbruin. Voeg de currysaus toe en verwarm nog 1 min. op laag vuur. Schep de runderreepjes op een bord en laat afkoelen.
  3. Voeg de runderreepjes en de mais toe aan de rijst en sperziebonen. Breng op smaak met peper en zout.

Tip:

Schep 1 bakje fijngesneden koriander (15 g) of platte peterselie (20 g) met de runderreepjes door de rijstsalade voor een extra Thais accent. Lekker met partjes limoen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 80 g
  • vet 13 g
Tags

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.