Zo­mer­stoof met ve­ga­worst­jes

(55)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 55

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de krieltjes in water met wat zout 12 min., giet af en vang 100 ml kookwater op. Kook de sperziebonen 5 min.
  2. Verhit de olie in een wok of braadpan en bak de krieltjes in 10 min. goudbruin en bijna gaar. Voeg de uien, de paprika's en de worstjes toe en roerbak 5 min. Voeg de sperziebonen, de pastasaus en het aardappelkookwater toe en breng aan de kook. Laat 3 min. op laag vuur koken. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Serveer het gerecht in 4 diepe borden.

Tip:

Geef er knapperig gebakken stokbrood bij.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 22 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 28-29

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.