Var­kens­sa­té met pa­pri­ka-kom­kom­mer­sa­la­de

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 425 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 8 min. wachten
(53)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 53

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan of barbecue, satéstokjes, minstens 30 min. geweekt in koud water

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Marineer de varkenshaas volgens de aanwijzingen op de verpakking van de marinade. Verwarm de oven voor op 220 °C. Meng de komkommer salade, de rauwkost, de ui en peper en zout naar smaak in een kom.
  2. Rijg de varkenshaas aan de satéstokjes. Verhit de grillpan of barbecue en rooster. Gril de saté in ca. 6 min. rondom goudbruin en rosé vanbinnen. Keer regel matig. Bak ondertussen de baguettes 6-8 min*. in de oven af volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd ze in plakjes.
  3. Leg de varkenssaté op 4 borden en schep de salade erbij. Serveer met de baguettes en de augurken. Lekker met een gepofte aardappel.

Tip:

* De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 13 g
Tags

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.