Spek­lap­je met ho­ning­jus en wor­tel­tjes

(52)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 52

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de worteltjes in water met wat zout in 10 min. beetgaar. Verwarm de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg het basilicum en peper en zout naar smaak toe.
  2. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan. Bestrooi de speklapjes met peper en zout naar smaak en bak ze in 18 min. aan beide kanten goudbruin en gaar, keer geregeld. Neem de speklapjes uit de pan en houd ze op een bord onder een deksel of aluminiumfolie warm. Bak de uien in het bakvet. Roer er de honing en 3 el water door en breng op smaak met peper en zout.
  3. Verdeel de speklapjes en de basilicumpuree over 4 borden. Schep de honingjus over de speklapjes. Serveer met de worteltjes.

Tip:

Vervang voor een pikant accent de honing door gembersiroop.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 48 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 26-27

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.