Groe­ne vis­cur­ry

Extra exotisch? Bestrooi het romige stoofpotje met wat gemalen kokos.

(195)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Extra exotisch? Bestrooi het romige stoofpotje met wat gemalen kokos. 4 personen
3 195

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de visfilet in stukken. Snipper de ui grof en snijd de prei in ringen.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg de prei toe en bak al omscheppend 3 min. mee. Voeg de boemboe en de kokosmelk toe, roer goed en breng aan de kook.
  3. Draai het vuur laag en leg de visfilet in de curry. Stoof de visfilet met de deksel op de pan in 6-8 min. gaar.
  4. Schep de rijst in kommen. Verdeel er de viscurry over.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 76 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 26-27

Groene viscurry

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groe­ne vis­cur­ry

1
1
  • 300 g witte rijst
  • 500 g koolvisfilets
  • 1 ui
  • 3 preien

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de visfilet in stukken. Snipper de ui grof en snijd de prei in ringen.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 100 g boemboe
  • 200 ml kokosmelk

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg de prei toe en bak al omscheppend 3 min. mee. Voeg de boemboe en de kokosmelk toe, roer goed en breng aan de kook.

3
3

Draai het vuur laag en leg de visfilet in de curry. Stoof de visfilet met de deksel op de pan in 6-8 min. gaar.

4
4

Schep de rijst in kommen. Verdeel er de viscurry over.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.