Ro­mi­ge cour­get­te­pas­ta met chi­po­la­ta­worst­jes

(55)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 55

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui fijn en de courgettes in blokjes. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en vang het kookvocht op.
  2. Verhit ondertussen olie in een koekenpan en bak de chipolataworstjes in 5 min. goudbruin en gaar. Neem de worstjes uit de pan en houd ze op een bord onder een deksel of aluminiumfolie warm. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en fruit de ui 1 min. Voeg de courgettes toe en bak 4 min. mee. Voeg de zuivelspread en 75 ml kookvocht toe en roer goed. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Schep de spaghetti door het courgettemengsel en verdeel over borden. Serveer met de chipolataworstjes.

Tip:

Vervang de courgette door 500 g in ringen gesneden prei.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 26-27

Romige courgettepasta met chipolataworstjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge cour­get­te­pas­ta met chi­po­la­ta­worst­jes

1
1
  • 1 ui
  • 2 courgettes
  • 300 g volkoren spaghetti

Snipper de ui fijn en de courgettes in blokjes. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en vang het kookvocht op.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 300 g runderchipolata

Verhit ondertussen olie in een koekenpan en bak de chipolataworstjes in 5 min. goudbruin en gaar.

3
3
  • 1 el olijfolie

Neem de worstjes uit de pan en houd ze op een bord onder een deksel of aluminiumfolie warm. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en fruit de ui 1 min.

4
4
  • 150 g zuivelspread bieslook light

Voeg de courgettes toe en bak 4 min. mee. Voeg de zuivelspread en 75 ml kookvocht toe en roer goed. Breng op smaak met peper en zout.

5
5

Schep de spaghetti door het courgettemengsel en verdeel over borden. Serveer met de chipolataworstjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.