Cros­ti­ni van de bar­be­cue

(47)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht 4 personen
4 47

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pers 1 teen knoflook. Meng de helft ervan met de tomaten en 1 el olie in een kom. Breng op smaak met peper en zout. Meng de artisjokharten, 2 el olie, de rest van de geperste teen knoflook, de azijn en de peterselie in een andere kom. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Snijd de ciabatta in 16 schuine plakken. Besprenkel met de rest van de olie. Snijd de tweede teen knoflook doormidden en wrijf het brood ermee in. Gril het brood op de barbecue in 4-5 min. goudbruin tot crostini's. Keer halverwege.
  3. Verdeel het tomatenmengsel over 4 crostini's en bestrooi met het basilicum. Verdeel het artisjokmengsel over 8 crostini's. Beleg de laatste
  4. crostini's met een plak ham. Serveer direct.
video

Bar­be­cue aan­ste­ken

Instructievideo - 01:07 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 355 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.