Var­kens­fi­let met ana­nas

(68)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 68

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook ondertussen de peultjes in 3 min. beetgaar.
  2. Snijd de bovenkant met het groen van de ananas. Snijd de onderkant van de ananas recht af zodat hij stevig recht staat. Snijd de schil recht naar beneden of met de ronding van de ananas mee af. Verwijder de zwarte pitjes. Snijd het vruchtvlees langs de kern af en snijd het vervolgens in stukjes.
  3. Verhit de olie in een wok. Voeg de knoflook en de sambal toe en bak het vlees in 2 min. op hoog vuur goudbruin. Neem het vlees uit de pan. Doe de prei in de pan en roerbak 1 min. Voeg de ananas toe en bak 1 min. mee. Voeg het vlees en de peultjes toe en warm nog even door. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het vlees en de groenten over 4 kommen. Serveer met de rijst.
video

Ana­nas schil­len en snij­den

Instructievideo - 01:04 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 19 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.