Ge­le pa­pri­kasoep

De zon op je bord! Deze soep kun je van tevoren maken. Koud is-ie ook heel lekker.

(313)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht De zon op je bord! Deze soep kun je van tevoren maken. Koud is-ie ook heel lekker. 4 personen
3 313

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de paprika's op het rooster in het midden van de oven en rooster ze ca. 30 min. Neem de paprika's uit de oven en doe ze in een afgesloten plastic zak of afgedekte pan. Laat 20 min. rusten.
  2. Verwijder de steelaanzet, zaadlijsten en velletje van de paprika's. Snijd de paprika's in kleine stukjes. Snipper de sjalot. Verhit de olie in een soeppan en fruit de sjalot 2 min. Bak de komijn 30 sec. mee. Voeg de paprika en de groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 10 min. koken.
  3. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Schenk de soep in de kommen en schep in elke kom 1 el crème fraîche. Bestrooi met een beetje komijn.

bereidingstip:

Je kunt de soep maximaal 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm vlak voor gebruik of eet de soep koud, dan is hij lekker verfrissend. Voeg de crème fraîche vlak voor serveren toe.

video

Pa­pri­ka's roos­te­ren en ont­vel­len

Instructievideo - 01:07 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 125 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 495 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Gele paprikasoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­le pa­pri­kasoep

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 4 gele paprika's

Leg de paprika's op het rooster in het midden van de oven en rooster ze ca. 30 min.

Paprika's roosteren en ontvellen

Instructievideo

01:07 min.

3
3

Neem de paprika's uit de oven en doe ze in een afgesloten plastic zak of afgedekte pan. Laat 20 min. rusten.

4
4

Verwijder de steelaanzet, zaadlijsten en velletje van de paprika's. Snijd de paprika's in kleine stukjes.

5
5
  • 1 sjalot
  • 1 el olijfolie

Snipper de sjalot. Verhit de olie in een soeppan en fruit de sjalot 2 min.

6
6
  • 1 tl gemalen komijn (djinten)

Bak de komijn 30 sec. mee.

7
7
  • 600 ml groentebouillon

Voeg de paprika en de groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 10 min. koken.

8
8

Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.

9
9
  • 4 el crème fraîche

Schenk de soep in de kommen en schep in elke kom 1 el crème fraîche.

10
10

Bestrooi met een beetje komijn.

bereidingstip:

Je kunt de soep maximaal 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm vlak voor gebruik of eet de soep koud, dan is hij lekker verfrissend. Voeg de crème fraîche vlak voor serveren toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.