Pi­kan­te kip­kluif­jes

  • hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 280 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 1 u. 35 min. wachten
(63)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 8 personen
4 63

Ingrediënten

Keukenspullen
  • lage ovenschaal (30 x 40 cm)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pers 1 1/2 limoen uit. Meng het sap in een kom met de olie, de chili, de kaneel, de knoflook en zout naar smaak. Snijd de rest van de limoen in partjes.
  2. Dep de kipkluifjes droog met keukenpapier. Meng ze in de ovenschaal met de marinade. Dek af met vershoudfolie en zet minimaal 1 uur in de koelkast om te marineren. Schep af en toe om.
  3. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Verwijder het vershoudfolie, zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak de kip in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Serveer warm of op kamertemperatuur met de partjes limoen.

Tip:

U kunt de kipkluifjes maximaal 6 uur van tevoren marineren. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 280 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 20 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.