Avo­ca­do­cock­tail met cay­en­ne­pe­per

(60)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 60

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cocktailglazen

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pers de citroen uit. Maak een saus van de mayonaise, de crème fraîche, de ketchup en 1/2 tl cayennepeper. Breng op smaak met enkele druppels citroensap, peper en zout.
  2. Snijd de avocado in de lengte rond de pit doormidden. Verwijder de pit en de schil en snijd de avocado in dunne parten. Besprenkel de avocado met wat citroensap voor het behoud van zijn groene kleur. Verdeel de ijsbergsla over de glazen, verdeel de avocado en de garnalen erover. Schep in elk glas een lepel saus en bestrooi met de rest van de cayennepeper.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 230 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 19 g
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.