Smik­kel­brood van Mie­ke

  • lunch
  • 4 personen
  • 670 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 25 min. wachten
(90)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
lunch 4 personen
3 90

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Halveer de broden overlangs. Bestrijk de snijkanten van het brood met de kruidenboter.
  2. Verhit een pan met antiaanbaklaag en bak de plakjes spek in porties 1 min. Verdeel over de 2 onderste helften van het brood. Snijd de bosuitjes in zeer dunne ringetjes en verdeel over het spek. Verdeel de kaas over de bosui. Leg de bovenste helften van het brood erop.
  3. Wikkel de 2 broden in aluminiumfolie en leg ze 25 min. in de oven. Neem uit de oven en laat 5 min. afkoelen. Verwijder het aluminiumfolie en snijd het brood in stukken. Serveer eventueel met tomatensalade.
  4. Voor een dagje zonder vlees vervangt Mieke het spek door tomaten.

Tip:

Familierecept Allerhande 7 2010. 'Op die familiefeesten komen mijn zussen en mijn broer met de kinderen bij elkaar. Ook mijn moeder van 81 is er nog steeds bij,' vertelt Mieke de Haan. 'Iedereen brengt wat mee voor het eten, en ik maak al jaren de smikkelbroden.' Zoon Michiel: 'De broden zijn altijd snel op. Lekker knapperig van buiten, en zacht van binnen. En makkelijk te maken! Ik maak ze zelf ook wel eens als ik een feestje geef.'

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 670 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 35 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.