Sa­la­de van pas­ta en ma­kreel

(209)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 209

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder het vel en de graten van de makreel en trek hem met een vork in grove stukken. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en roer de olie en de pesto door de warme pasta.
  2. Voeg de olijven, basilicumblaadjes en makreel toe. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de rucola en de komkommer over de borden en schep de lauwwarme pasta erop. Strooi tenslotte de pijnboompitten erover.

bereidingstip:

Maak je de pastasalade thuis? Rooster de pijnboompitten dan 3 min. in een droge koekenpan zonder boter of olie.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 660 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Salade van pasta en makreel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­la­de van pas­ta en ma­kreel

1
1
  • 1 gerookte makreel

Verwijder het vel en de graten van de makreel en trek hem met een vork in grove stukken.

2
2
  • 300 g penne rigate
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 90 g pesto rosso

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en roer de olie en de pesto door de warme pasta.

3
3
  • 15 groene olijven zonder pit
  • 15 g basilicum

Voeg de olijven, basilicumblaadjes en makreel toe. Breng op smaak met peper en zout.

4
4
  • 1 komkommer
  • 75 g rucola

Snijd de komkommer in reepjes. Verdeel de rucola en de komkommer over de borden en schep de lauwwarme pasta erop.

5
5
  • 40 g pijnboompitten

Strooi tenslotte de pijnboompitten erover.

bereidingstip:

Maak je de pastasalade thuis? Rooster de pijnboompitten dan 3 min. in een droge koekenpan zonder boter of olie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.