Bief­stuk op z'n Hol­lands

(51)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 51

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een pan water aan de kook. Snijd de aardappelen in plakken van 1 cm en kook in 5 min. net gaar. Laat uitlekken in een vergiet. Breng weer water aan de kook en kook de peen in 7 min. beetgaar. Voeg na 2 min. de tuinerwten toe. Giet af en doe de groenten terug in de pan. Voeg 10 g boter toe en laat met de deksel op de pan staan.
  2. Verhit 25 g boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de aardappelen in ca. 10 min. goudbruin. Keer regelmatig.
  3. Bestrooi de biefstukken met peper en zout. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak het vlees 5 min. Keer halverwege. Neem uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Bak in het braadvet van de biefstukken de champignons op hoog vuur 3 min. Serveer de biefstukken met de champignons, de aardappelen en de groenten.

Tip:

Biefstuk is het lievelingseten van André Ooijer, centrale verdediger bij PSV. 'Voor een wedstrijd eet ik altijd pasta. Dat geeft veel energie. Maar thuis eet ik het liefst biefstuk. Goed doorbakken of medium. Niet te rood, dan moet hij even terug. Of ik snij het vlees nog even in kleine stukjes en dan terug in de pan. Champignons en gebakken aardappelen erbij, hmmm.'

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 15 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.