Room­ijs & cho­co­dip

(34)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 8 personen
4 34

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ijsbolletjeslepel, prikkers met vlaggetje

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de slagroom in een steelpan tot net onder het kookpunt. Laat de chocolade er van het vuur al roerende in smelten. Laat afkoelen.
  2. Meng ondertussen de aardbeien, de bessen, de frambozen en de poedersuiker.
  3. Verdeel het fruit over 8 glazen. Schep er met de ijsbolletjestang een bol ijs bij. Verdeel de chocoladesaus en de chocoknispers elk over 8 schaaltjes en serveer 2 schaaltjes bij elke fruitsalade. Met de prikkers dipt u het fruit eerst in de chocoladesaus en dan in de chocoknispers.

Tip:

U kunt dit gerecht 3 uur van tevoren bereiden. Bewaar de saus buiten de koelkast, verwarm 'm vlak voor serveren. Bewaar het fruit in de koelkast, laat het ca. 30 min. voor serveren op kamertemperatuur komen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 82 g
  • vet 30 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.