Ge­hakt-cour­get­te­scho­tel met mais

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 425 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(169)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 169

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm) of 4 eenpersoonsovenschaaltjes

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Verhit een koekenpan en bak het gehakt 2 min. Voeg de ui toe en bak 2 min. mee. Voeg de mais, courgette en champignons toe en bak 5 min. Breng op smaak met de ketchup, ketjap en peper en zout. Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal of de schaaltjes.
  2. Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de puree over het gehaktmengsel.
  3. Bak de schotel in het midden van de oven 20 min.

Tip:

U kunt de ovenschotel 1 dag van tevoren bereiden tot aan stap 3. Bewaar afgedekt in de koelkast. Volg op de dag van serveren stap 3.

Tip:

Voor een extra krokant en smaakvol laagje kunt u de ovenschotel voor het bakken bestrooien met 3 el paneermeel en 75 g geraspte kaas.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.