Sa­la­de van pen­ne met biet­jes en kip

'Mag ik nog een beetje?' Je hoort het de kids nu al zeggen!

(84)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 'Mag ik nog een beetje?' Je hoort het de kids nu al zeggen! 4 personen
3 84

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een pan water met zout aan de kook. Leg de kipfilet erin en laat hem op laag vuur in 15 min. gaar worden.
  2. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af in een vergiet en spoel af onder koud stromend water.
  3. Laat de bieten in een zeef uitlekken. Snijd de peterselie fijn. Meng ze in een grote kom met de pasta, de peterselie, 4 el olie en de azijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Neem de kipfilet uit de pan, laat iets afkoelen en snijd in plakjes. Voeg toe aan de pasta. Meng de veldsla erdoor. Snijd met een kaasschaaf plakjes van de kaas en verdeel deze over de pastasalade. Besprenkel met de rest van de olie.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 670 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Salade van penne met bietjes en kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­la­de van pen­ne met biet­jes en kip

1
1
  • 300 g kipfilet

Breng een pan water met zout aan de kook. Leg de kipfilet erin en laat hem op laag vuur in 15 min. gaar worden.

2
2
  • 300 g penne rigate

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af in een vergiet en spoel af onder koud stromend water.

3
3
  • 680 g rode bieten
  • 20 g platte peterselie
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 2 el balsamicoazijn

Laat de bieten in een zeef uitlekken. Snijd de peterselie fijn. Meng ze in een grote kom met de pasta, de peterselie, de olie en de azijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • ½ zak veldsla
  • 75 g grano padano
  • 2 el olijfolie extra vierge

Neem de kipfilet uit de pan, laat iets afkoelen en snijd in plakjes. Voeg toe aan de pasta. Meng de veldsla erdoor. Snijd met een kaasschaaf plakjes van de kaas en verdeel deze over de pastasalade. Besprenkel met de rest van de olie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.