Surf- en turf­spies­jes

(33)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans hoofdgerecht 4 personen
3 33

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 8 satéstokjes, minstens 30 min. geweekt in water
  • barbecue, rooster ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Steek de barbecue aan. Pel de garnalen en rijg op 4 satéstokjes ieder 5 stuks. Snijd de ananas in zeer kleine blokjes. Meng de blokjes ananas met het basilicum, de bosui, 2 el olie en peper en zout naar smaak. Laat ca. 15 min. staan. Snijd ondertussen het vlees in 8 gelijke stukken en snijd die doormidden. Rijg op elk van de resterende satéstokjes steeds om en om 4 stukken vlees en 3 parten ui. Bestrijk met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout. Gril de vleesspiesjes rondom in ca. 8 min. goudbruin en gaar. Gril de garnalenspiesjes in ca. 5 min. gaar. Leg op elk bord een vleesspies en een garnalenspies. Serveer met het ananasmengsel. Lekker met pasta en botersla.

video

Gar­na­len pel­len

Instructievideo - 00:36 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 325 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.