Zo­mer­pas­ta met tui­n­erw­ten en munt

Groene pasta zonder vlees en vis, maar met peultjes en Italiaanse kaas.

(63)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Groene pasta zonder vlees en vis, maar met peultjes en Italiaanse kaas. 4 personen
3 63

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg de laatste 3 min. de peultjes toe.
  2. Snipper de sjalotten en snijd knoflook fijn. Verhit 2 el olie in een koekenpan en fruit de sjalotten 4 min. Fruit de knoflook en erwten 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Giet de pasta en peultjes af en schep om met de rest van de olie en tuinerwten. Schaaf plakjes kaas erover en bestrooi met de blaadjes munt.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 275 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Zomerpasta met tuinerwten en munt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zo­mer­pas­ta met tui­n­erw­ten en munt

1
  • 300 g tagliatelle met ei
  • 200 g peultjes

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg de laatste 3 min. de peultjes toe.

2
  • 2 sjalotten
  • 1 teen knoflook

Snipper de sjalotten en snijd knoflook fijn.

3
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 250 g tuinerwten

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de sjalotten 4 min. Fruit de knoflook en erwten 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
  • 2 el olijfolie extra vierge

Giet de pasta en peultjes af en schep om met de olie en tuinerwten.

5
  • 100 g Grana Padano
  • 8 g munt

Schaaf er plakjes kaas over en bestrooi met de blaadjes munt. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.