Oos­ter­se na­si met uitjes

Rode peper, prei en boemboe... Logisch dat dit gerecht zo heerlijk smaakt!

(137)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch hoofdgerecht Rode peper, prei en boemboe... Logisch dat dit gerecht zo heerlijk smaakt! 2 personen
3 137

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was en snijd de prei in ringen. Snijd steeltje van de rode peper. Halveer peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de peper fijn.
  2. Verhit de olie in een wok en fruit peper 1 min. Voeg het vlees toe en bak in 5 min. bruin en gaar. Voeg de wokgroente en de prei toe en bak al omscheppend 4 min. Voeg de boemboe en het water toe en bak nog 1 min.
  3. Voeg de rijst toe aan de groenten en bak 1 min. mee. Schep de nasi in kommen en bestrooi met de uitjes.

bereidingstip:

Je kunt de rijst maximaal 1 dag van tevoren koken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Bak vlak voor serveren mee met het vlees en de groenten. Zo krijg je mooie, droge rijst.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaart 2013 week 46

Oosterse nasi met uitjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oos­ter­se na­si met uitjes

1
1
  • 1 prei
  • 150 g witte rijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was en snijd de prei in ringen.

2
2
  • ½ rode peper

Snijd steeltje van de rode peper. Halveer peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de peper fijn.

3
3
  • 160 g nasi-bamivlees
  • 1 el zonnebloemolie

Verhit de olie in een wok en fruit de peper 1 min. Voeg het vlees toe en bak in 5 min. bruin en gaar.

4
4
  • 50 ml kraanwater
  • 45 g boemboe nasi goreng
  • 250 g oosterse wokgroente

Voeg de wokgroente en de prei toe en bak al omscheppend 4 min. Voeg de boemboe en het water toe en bak nog 1 min.

5
5
  • 2 el gebakken uitjes

Voeg de rijst toe aan de groenten en bak 1 min. mee. Schep de nasi in kommen en bestrooi met de uitjes.

bereidingstip:

Je kunt de rijst maximaal 1 dag van tevoren koken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Bak vlak voor serveren mee met het vlees en de groenten. Zo krijg je mooie, droge rijst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.