Kip-worst­spies­jes

(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 18

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 4 sateprikkers

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Doe de kip in een kom en meng met de helft van het basilicum, de knoflook en 4 el olie. Laat 10 min. marineren.
  2. Snijd de worstjes in stukjes van 3 cm. Snijd de courgette in plakken van 1 cm en halveer deze.
  3. Meng de tomaten met de ui, de azijn, de rest van het basilicum, de rest van de olie, peper en zout.
  4. Rijg de kip, worst, courgette en paprika aan de satéstokjes. Barbecue ze in ca. 10 min. gaar. Serveer met de tomaten. Lekker met stokbrood.

serveertip:

Lekker met stokbrood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Kip-worstspiesjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip-worst­spies­jes

1
1

Steek de barbecue aan.

2
2
  • ½ bakje basilicum
  • 1 teen knoflook

Snijd de knoflook en de basilicumblaadjes fijn.

3
3
  • 200 g kipfilet
  • 4 el olijfolie

Snij de kipfilet in stukjes, doe in een kom en meng met de helft van het basilicum, de knoflook en de olie. Laat 10 min. marineren.

4
4
  • 275 g runderchipolata
  • 1 courgette

Snijd de worstjes in stukjes van 3 cm. Snijd de courgette in plakken van 1 cm en halveer deze.

5
5
  • 4 trostomaten
  • 1 rode ui
  • 1 el balsamicoazijn
  • ½ bakje basilicum
  • 2 el olijfolie

Snijd de tomaten in zeer kleine stukjes en snipper de ui. Meng dat met de azijn, de rest van het basilicum, de rest van de olie, peper en zout.

6
6
  • 1 gele paprika

Snijd de paprika in stukjes van 3 cm. Rijg de kip, worst, courgette en paprika aan de satéstokjes.

7
7

Barbecue de stokjes in ca. 10 min. gaar. Serveer met de tomaten.

serveertip:

Lekker met stokbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.