Kip met tau­gé in zoet­zu­re saus

Vraag de kids wat ze willen eten, en dit gerecht is een grote kanshebber.

(140)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
chinees hoofdgerecht Vraag de kids wat ze willen eten, en dit gerecht is een grote kanshebber. 4 personen
3 140

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dep de kipfilet droog met keukenpapier en snijd in reepjes. Verhit de olie in een wok en bak de kipfilet in 5 min. goudbruin.
  2. Snijd de ui in partjes. Voeg de ui toe en roerbak 3 min. Voeg de zoetzure saus toe, breng al roerend aan de kook en laat op laag vuur 5 min. garen. Voeg de taugé aan de saus toe en warm nog 1 min. door.
  3. Snijd de komkommer in reepjes en de bosui in smalle ringetjes. Meng de komkommer en de bosui met een beetje zout. Giet de rijst af. Serveer de kip in zoetzure saus met de rijst en de komkommersalade.

serveertip:

Schep eventueel wat slasaus of dressing door de komkommersalade.

video

Roer­bak­ken / wok­ken

Instructievideo - 00:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 85 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 24-25

Kip met taugé in zoetzure saus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip met tau­gé in zoet­zu­re saus

1
1
  • 250 g witte rijst
  • 380 g kipfiletreepjes
  • 2 el olie

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dep de kipfilet droog met keukenpapier en snijd in reepjes. Verhit de olie in een wok en bak de kipfilet in 5 min. goudbruin.

2
2
  • 1 ui
  • 535 g Chinese zoetzure saus
  • 125 g taugé

Snijd de ui in partjes. Voeg de ui toe en roerbak 3 min. Voeg de zoetzure saus toe, breng al roerend aan de kook en laat op laag vuur 5 min. garen. Voeg de taugé aan de saus toe en warm nog 1 min. door.

3
3
  • 1 komkommer
  • 3 stuks bosuien

Snijd de komkommer in reepjes en de bosui in smalle ringetjes. Meng de komkommer en de bosui met een beetje zout. Giet de rijst af. Serveer de kip in zoetzure saus met de rijst en de komkommersalade.

serveertip:

Schep eventueel wat slasaus of dressing door de komkommersalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.