Veld­sla-stamp­pot­je met Ca­ta­laan­se braad­worst­jes

(99)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 99

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de aardappelen in stukken en kook ze 20 min. in water met zout gaar. Giet af en vang het kookvocht op. Verhit ondertussen 2 el olie in een koekenpan en bak de worstjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit 1 el olie in een braadpan en fruit de ui in 3 min. glazig. Voeg de paprika toe en roerbak 3 min. Voeg de mais toe en verwarm 3 min.
  3. Voeg de zuivelspread toe aan de aardappelen in de pan en laat op laag vuur smelten. Stamp de aardappelen met de pureestamper tot puree en voeg eventueel nog wat kookvocht toe. Schep het groentenmengsel en de veldsla erdoor.
  4. Neem de worstjes uit de pan en schenk 150 ml kookvocht bij het bakvet. Breng al roerend aan de kook. Breng de jus op smaak met peper en zout. Serveer de stamppot met de worstjes en jus.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 27 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 24-25

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.