Fris­se maal­tijd­sa­la­de met ap­pel en zalm

Snel en slank: perfect voor een dagje lekker licht of voordat je gaat sporten.

(368)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Snel en slank: perfect voor een dagje lekker licht of voordat je gaat sporten. 4 personen
3 368

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het brood in kleine blokjes. Snijd de knoflook fijn. Snipper de ui. Smelt de boter in een koekenpan of wok en bak de broodblokjes in 3 min. goudbruin en knapperig. Voeg de laatste minuut de knoflook toe.
  2. Verdun de dressing met wat water en meng de ui erdoor.
  3. Halveer de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in dunne plakjes en schep om met de dressing. Meng de broodblokjes, appel en zalm door de ijsbergsla. Serveer direct.
video

Crou­tons ma­ken

Instructievideo - 01:14 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 390 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 875 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 24-25

Frisse maaltijdsalade met appel en zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fris­se maal­tijd­sa­la­de met ap­pel en zalm

1
1
  • 3 sneetjes meergranen brood

Snijd het brood in kleine blokjes.

Croutons maken

Instructievideo

01:14 min.

2
2
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui

Snijd de knoflook fijn. Snipper de ui.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 50 g boter

Smelt de boter in een koekenpan of wok en bak de broodblokjes in 3 min. goudbruin en knapperig. Voeg de laatste minuut de knoflook toe.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

4
4
  • 75 ml honing mosterd sladressing

Verdun de dressing met wat water en meng de ui erdoor.

5
5
  • 3 appels

Halveer de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in dunne plakjes en schep om met de dressing.

6
6
  • 250 g gerookte zalmsnippers
  • 200 g ijsbergsla met tuinkruiden

Meng de broodblokjes, appel en zalm door de ijsbergsla. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.