Fran­se maal­tijd­sa­la­de met bo­nen en ei­e­ren

(155)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht 4 personen
3 155

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de eieren 7 min., laat ze schrikken en pel ze. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Zet de sperziebonen op met kokend water en kook ze 8 min. Maak de paprika schoon en snijd in stukjes. Voeg na 5 min. de paprikastukjes bij de bonen toe.
  2. Snipper de ui fijn en pers de knoflook. Roer de ui en de knoflook door de mayonaise. Voeg het water toe en breng op smaak met peper en zout. Meng de sperziebonen, paprika en de witte bonen met de dressing.
  3. Snijd de tomaten in blokjes. Schep vlak voor het serveren de tomatenblokjes door de salade. Snijd de eieren in partjes en garneer er de salade mee. Serveer direct.

serveertip:

Serveer de maaltijdsalade met warm gebakken stokbrood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 24-25

Franse maaltijdsalade met bonen en eieren

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fran­se maal­tijd­sa­la­de met bo­nen en ei­e­ren

1
1
  • 6 eieren

Kook de eieren 7 min., laat ze schrikken en pel ze.

2
2
  • 300 g sperziebonen

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Zet de sperziebonen op met kokend water en kook ze 8 min.

3
3
  • 1 groene paprika

Maak de paprika schoon en snijd in stukjes. Voeg na 5 min. de paprikastukjes bij de bonen toe.

4
4
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 75 g mayonnaise de Dijon
  • 50 ml kraanwater

Snipper de ui fijn en pers de knoflook. Roer de ui en de knoflook door de mayonaise. Voeg het water toe en breng op smaak met peper en zout.

5
5
  • 660 g witte bonen
  • 300 g tomaten

Spoel de bonen. Meng de sperziebonen, paprika en de witte bonen met de dressing. Snijd de tomaten in blokjes.

6
6

Schep vlak voor het serveren de tomatenblokjes door de salade. Snijd de eieren in partjes en garneer er de salade mee. Serveer direct.

serveertip:

Serveer de maaltijdsalade met warm gebakken stokbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.