Pen­ne met Na­po­li­taan­se groen­te­saus

(53)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 53

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui, snijd bleekselderij in boogjes en de bospeen in plakjes. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een wok en fruit de ui glazig in ca. 3 min. Voeg de bleekselderij, de wortels en de tomatensaus toe. Breng al roerend aan de kook en laat de saus met de deksel op de pan op laag vuur 10 min. garen.
  2. Giet de penne af en schep door de saus. Serveer direct. Geef de gemalen kaas apart erbij.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 24-25

Penne met Napolitaanse groentesaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pen­ne met Na­po­li­taan­se groen­te­saus

1
1
  • 1 ui
  • 250 g bleekselderij
  • 250 g bospeen

Snipper de ui, snijd bleekselderij in boogjes en de bospeen in plakjes.

2
2
  • 300 g volkoren penne
  • 2 el olijfolie

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een wok en fruit de ui glazig in ca. 3 min.

3
3
  • 425 g pastasaus

Voeg de bleekselderij, de wortels en de tomatensaus toe. Breng al roerend aan de kook en laat de saus met de deksel op de pan op laag vuur 10 min. garen.

4
4
  • 150 g geraspte belegen kaas

Giet de penne af en schep door de saus. Serveer direct. Geef de gemalen kaas apart erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.