Tor­til­la

(148)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans borrelhapje 6 personen
3 148

Ingrediënten

6 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd in plakjes van een ½ cm. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de aardappelplakjes in ca. 15 min. beetgaar. Breng eventueel op smaak met zout. Schep voortdurend om zodat ze niet aanbranden of te bruin worden.
  2. Splits de eieren boven 2 kommen. Klop het eiwit stijf en de eidooiers luchtig. Spatel het eiwit luchtig door de eidooiers. Breng op smaakt met peper en zout.
  3. Voeg de knoflook en de ui toe aan de aardappelen en bak 5 min. mee. Schenk de geklopte eieren erover en laat op laag vuur met de deksel op de pan 5 min. garen. Keer de tortilla met behulp van een groot bord en bak de andere kant nog 4 min. Snijd de tortilla in punten.

variatietip:

Ook lekker met blokjes chorizo. Voeg deze met de knoflook en ui toe aan de aardappelen.

combinatietip:

Lekker met stokbrood en olijven.

bewaartip:

Je kunt de tortilla 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Je kunt de tortilla koud eten, of op de dag zelf 15 min. opwarmen in een voorverwarmde oven op 200 °C.

video

Ei­e­ren split­sen

Instructievideo - 00:36 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 370 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Tortilla

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tor­til­la

1
1
  • 4 vastkokende aardappelen
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook

Schil de aardappelen en snijd in plakjes van een ½ cm. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

2
2
  • 8 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de aardappelplakjes in ca. 15 min. beetgaar. Breng eventueel op smaak met zout.

3
3

Schep voortdurend om zodat ze niet aanbranden of te bruin worden.

4
4
  • 6 eieren

Splits de eieren boven 2 kommen. Klop het eiwit stijf en de eidooiers luchtig.

5
5

Spatel het eiwit luchtig door de eidooiers. Breng op smaakt met peper en zout.

6
6

Voeg de knoflook en de ui toe aan de aardappelen en bak 5 min. mee.

7
7

Schenk de geklopte eieren erover en laat op laag vuur met de deksel op de pan 5 min. garen.

8
8

Keer de tortilla met behulp van een groot bord en bak de andere kant nog 4 min. Snijd de tortilla in punten.

variatietip:

Ook lekker met blokjes chorizo. Voeg deze met de knoflook en ui toe aan de aardappelen.

combinatietip:

Lekker met stokbrood en olijven.

bewaartip:

Je kunt de tortilla 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Je kunt de tortilla koud eten, of op de dag zelf 15 min. opwarmen in een voorverwarmde oven op 200 °C.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.