Au­ber­gi­ne-tofu­cur­ry

(34)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais hoofdgerecht 4 personen
3 34

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Was de sereh en snijd het witte gedeelte van de stengel fijn. Kneus de rest met de achterkant van een mes. Was de paprika's en halveer. Ontdoe vervolgens van de zaadlijst en snijd in stukken. Laat de tofu uitlekken en snijd in blokjes. Pel de ui en snijd in parten. Snijd de aubergine in stukken.
  2. Verhit in een grote braadpan de olie. Bak de tofu, aubergine, ui en paprika ca. 3 minuten en schep voortdurend om. Voeg de Sereh, basilicumpasta, kokosmelk, kaneel, nootmuskaat en citroensap toe. Laat de curry afgedekt op laag vuur ca. 10 minuten stoven.
  3. Breng de curry met sojasaus op smaak en serveer met de pandanrijst.

Tip:

Dit gerecht smaakt nog beter als het (een dag) van te voren bereid wordt. Verwarm het gerecht in de magnetron of op een middelhoog vuur.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 365 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Aubergine-tofucurry

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Au­ber­gi­ne-tofu­cur­ry

1
1
  • 1 stengel sereh

Was de sereh en snijd het witte gedeelte van de stengel fijn. Kneus de rest met de achterkant van een mes.

2
2
  • 325 g tofu
  • 2 rode uien
  • 2 aubergines

Laat de tofu uitlekken en snijd in blokjes. Pel de ui en snijd in parten. Snijd de aubergine in stukken.

3
3
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika

Was de paprika's en halveer. Ontdoe vervolgens van de zaadlijst en snijd in stukken.

4
4
  • 2 el olijfolie

Verhit in een grote braadpan de olie. Bak de tofu, aubergine, ui en paprika ca. 3 minuten en schep voortdurend om.

5
5
  • 3 el Thaise basilicumpasta
  • 200 ml kokosmelk
  • ½ tl kaneel
  • 2 el citroensap
  • 2 el lichte sojasaus
  • 1 mespunt nootmuskaat

Voeg de Sereh, basilicumpasta, kokosmelk, kaneel, nootmuskaat en citroensap toe.

6
6

Laat de curry afgedekt op laag vuur ca. 10 minuten stoven.

7
7
  • 300 g pandanrijst

Breng de curry met sojasaus op smaak en serveer met de pandanrijst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.