Cour­get­te­la­sag­ne

Makkelijk te maken lasagne voor op haastige, doordeweekse dagen.

(104)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Makkelijk te maken lasagne voor op haastige, doordeweekse dagen. 4 personen
3 104

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • aluminiumfolie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit een wok zonder olie of boter en roerbak het gehakt in ca. 4 min. rul en bruin. Voeg de roerbakmix toe en roerbak nog 5 min. Voeg de inhoud van de 2 zakjes sausmix uit het pak lasagne, de melk en het water toe en breng al roerend aan de kook. Laat 2-3 min. op laag vuur koken.
  2. Schep een laagje saus in de ovenschaal en verdeel er 4 droge lasagnevellen over. Schep hier een laagje saus op en dek af met 4 lasagnevellen. Herhaal dit tot alle lasagnevellen op zijn, eindig met een laagje saus. Snijd de courgette in stukken van ca. 5 cm en snijd deze overlangs in rechte plakken. Verdeel ze over de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Laat de lasagne afgedekt met aluminiumfolie in het midden van de oven in 45 min. gaar worden. Verwijder het folie na 30 min.

bewaartip:

U kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Bak de lasagne voor serveren 45 min. in de oven op 200 °C.

video

Roer­bak­ken / wok­ken

Instructievideo - 00:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 745 kcal
  • eiwit 44 g
  • koolhydraten 88 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 22-23

Courgettelasagne

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cour­get­te­la­sag­ne

1
1
  • 300 g rundergehakt
  • 400 g Italiaanse roerbakmix

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit een wok zonder olie of boter en roerbak het gehakt in ca. 4 min. rul en bruin. Voeg de roerbakmix toe en roerbak nog 5 min.

2
2
  • 1 pak maaltijd mix lasagne
  • 800 ml melk
  • 500 ml water

Voeg de inhoud van de 2 zakjes sausmix uit het pak lasagne, de melk en het water toe en breng al roerend aan de kook. Laat 2-3 min. op laag vuur koken.

3
3

Schep een laagje saus in de ovenschaal en verdeel er 4 droge lasagnevellen over. Schep hier een laagje saus op en dek af met 4 lasagnevellen. Herhaal dit tot alle lasagnevellen op zijn, eindig met een laagje saus.

4
4
  • 1 courgette
  • 100 g gemalen jonge kaas

Snijd de courgette in stukken van ca. 5 cm en snijd deze overlangs in rechte plakken. Verdeel ze over de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5

Laat de lasagne afgedekt met aluminiumfolie in het midden van de oven in 45 min. gaar worden. Verwijder het folie na 30 min.

bewaartip:

U kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Bak de lasagne voor serveren 45 min. in de oven op 200 °C.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.