Wil­de zalm met kom­kom­mer-ra­dijs­rai­ta

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 495 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 40 min. wachten
(41)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 41

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier, ovenschaal inhoud ca. 1 1/2 liter

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de aardappelen in de schil 10 min. Verwarm de oven voor op 200 °C. Prik de aardappelen in met een vork, verpak ze in aluminiumfolie en leg ze 40 min. op het rooster in het midden van de oven.
  2. Wrijf de zalmfilets in met peper en zout en leg ze in de ingevette ovenschaal. Besprenkel elke filet met 1 el water. Bedek de schaal met aluminiumfolie, zet de oven na 30 min. op 180 °C en laat de zalm naast de aardappelen in 10 min. gaar worden.
  3. Meng de dille, de Griekse yoghurt, de knoflook en peper en zout naar smaak. Verdun voor een sladressing 4 el van de dillesaus met 2 el water. Snijd de blaadjes van de radijsjes, snijd de radijsjes in plakjes. Meng de komkommer, de radijsblaadjes, de radijsjes, de ui en de sladressing. Verwijder het folie van de aardappelen, kruis de aardappelen in en vul ze elk met 1 el dille-yoghurtsaus. Serveer de zalm en de aardappelen met de raita.

Tip:

De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 27 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 22-23

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.