Kip­spa­re­ribs met groen­te

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 510 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 25 min. wachten
(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 21

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de aardappelen in vieren en kook ze 15 min. Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de kipspareribs in een ovenschaal en bak ze in het midden van de oven in 25 min. gaar en bruin. Keer halverwege.
  2. Snijd de courgette in stukken van 5 cm en vervolgens elk stuk overlangs in 4 rechte plakken. Schep de courgette, de paprika's, de tomaten en de uien om met 2 el olie, de knoflook en peper naar smaak.
  3. Verhit de rest van de olie in een wok en bak de aardappelen goudbruin en verder gaar. Voeg de gemarineerde groenten toe en roerbak nog 5 min. Serveer de kipspareribs met de groente.

Tip:

De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 510 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 25 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 22-23

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.