Zalm­slaatje

(74)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht 6 personen
4 74

Ingrediënten

6 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ijsbolletjeslepel

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil en snijd de aardappelen in blokjes van 1 cm. Kook ze in water met zout in 10 min. gaar. Giet af en laat afkoelen. Laat de zalm uitlekken, haal de zalm los met een vork en verwijder eventueel vel en graten. Snipper de ui en snijd de augurk in dunne plakjes. Maak de paprika schoon en snijd in kleine blokjes.
  2. Voeg de zalm samen met de augurken, paprika, ui en de zilveruitjes toe aan de aardappelblokjes en meng goed. Meng de mayonaise, crème fraîche, ketchup en de mosterd. Breng op smaak met peper.
  3. Schep door de zalmsalade. Snijd de peterselie fijn. Schep met een ijsbolletjestang 1 bol salade op elk bord, strooi er paprikapoeder over en garneer met peterselie.

bereidingstip:

Je kunt het slaatje 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Garneer voor serveren met het paprikapoeder en de peterselie.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 235 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Zalmslaatje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm­slaatje

1
1
  • 500 g vastkokende aardappelen

Schil en snijd de aardappelen in blokjes van 1 cm. Kook ze in water met zout in 10 min. gaar. Giet af en laat afkoelen.

2
2
  • 418 g rode zalm

Laat de zalm uitlekken, haal de zalm los met een vork en verwijder eventueel vel en graten.

3
3
  • 1 kleine rode ui
  • 8 augurken
  • 1 rode paprika

Snipper de ui en snijd de augurk in dunne plakjes. Maak de paprika schoon en snijd in kleine blokjes.

4
4
  • 3 el zilveruitjes

Voeg de zalm samen met de augurken, paprika, ui en de zilveruitjes toe aan de aardappelblokjes en meng goed.

5
5
  • 2 el mayonaise
  • 1 el crème fraîche
  • 1 tl ketchup
  • 1 tl mayonaise

Meng de mayonaise, crème fraîche, ketchup en mosterd. Breng op smaak met peper. Schep door de zalmsalade.

6
6
  • 6 takjes verse peterselie
  • 1 tl paprikapoeder

Snijd de peterselie fijn. Schep met een ijsbolletjestang 1 bol salade op elk bord, strooi er paprikapoeder over en garneer met peterselie.

bereidingstip:

Je kunt het slaatje 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Garneer voor serveren met het paprikapoeder en de peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.