Hol­land­se kaas­fon­due

De lekkerste Hollandse kazen in 1 pan. De bacon geeft net dat beetje extra.

(109)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht De lekkerste Hollandse kazen in 1 pan. De bacon geeft net dat beetje extra. 4 personen
3 109

Ingrediënten

Keukenspullen
  • kaasfonduepan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Zorg dat alle kaas op kamertemperatuur is. Rasp de gatenkaas, Goudse kaas en geitenkaas.
  2. Snijd de bacon in dunne reepjes en bak in een koekenpan zonder olie of boter in 6 min. knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Pers de knoflook en doe met de wijn en het citroensap in de kaasfonduepan of schaal en breng aan de kook. Voeg op laag vuur al roerend geleidelijk de kaassoorten toe. Laat langzaam smelten.
  4. Meng de maizena in een kommetje met het water en roer tot een gladde massa. Voeg toe aan de kaasfondue en meng goed. Zet het vuur uit. Voeg de bacon toe en breng op smaak met de nootmuskaat en peper.
  5. Bak ondertussen het stokbrood af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer bij de fondue.

combinatietip:

Lekker met een groene salade met komkommer.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 920 kcal
  • eiwit 48 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 60 g
    waarvan verzadigd 39 g
  • natrium 1.975 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Hollandse kaasfondue

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hol­land­se kaas­fon­due

1
  • 300 g Hollandse gatenkaas
  • 100 g belegen Goudse kaas
  • 300 g belegen Hollandse geitenkaas

Zorg dat alle kaas op kamertemperatuur is. Rasp de gatenkaas, Goudse kaas en geitenkaas.

Tip: Vervang de Goudse kaas ook eens door een blauwaderkaas als gorgonzola.

2
  • 100 g bacon

Snijd de bacon in dunne reepjes en bak in een koekenpan zonder olie of boter in 6 min. knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.

3
  • 1 teen knoflook
  • 350 ml droge witte wijn
  • 1 tl citroensap

Pers de knoflook en doe met de wijn en het citroensap in de kaasfonduepan of schaal en breng aan de kook.

4

Voeg op laag vuur al roerend geleidelijk de kaassoorten toe. Laat langzaam smelten.

5
  • 1 el maizena
  • 2 el kraanwater

Meng de maizena in een kommetje met het water en roer tot een gladde massa. Voeg toe aan de kaasfondue en meng goed. Zet het vuur uit.

6
  • 1 mespunt nootmuskaat

Voeg de bacon toe en breng op smaak met de nootmuskaat en peper.

7
  • 1 Frans stokbrood

Bak ondertussen het stokbrood af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer bij de fondue. Bon appétit!

combinatietip:

Lekker met een groene salade met komkommer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.