Beef­bur­ger & to­ma­ten-mais­sa­la­de

(37)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
argentijns hoofdgerecht 4 personen
4 37

Ingrediënten

Keukenspullen
  • magnetronschaal

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Prik met een vork rondom gaatjes in de aardappelen en leg ze in de schaal. Pof ze in de magnetron op 800 watt in ca. 12 min. gaar. Keer halverwege. Verhit de olie in een koekenpan. Bestrooi de steaks met peper en zout en bak in 8 min. gaar. Keer regelmatig.
  2. Halveer de tomaten, verwijder de zaadlijsten en snijd de helften in blokjes. Laat de maiskorrels uitlekken. Meng de tomaten in een grote kom met de mais, de ui, de dragon en de barbecuesaus. Breng op smaak met peper en zout. Leg de steaks en de aardappelen op 4 borden. Serveer met de salade.

bereidingstip:

Zelf burgers maken? Meng 500 g rundergehakt met zout en (cayenne)peper naar smaak. Verdeel het gehakt in 4 gelijke porties en vorm er 4 burgers van.

video

Aard­ap­pel pof­fen

Instructievideo - 01:01 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Beefburger & tomaten-maissalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Beef­bur­ger & to­ma­ten-mais­sa­la­de

1
1
  • 4 grote kruimige aardappelen

Prik met een vork rondom gaatjes in de aardappelen en leg ze in de schaal. Pof ze in de magnetron op 800 watt in ca. 12 min. gaar. Keer halverwege.

Tip: Controleer of de aardappelen gaar zijn door er een mesje in te steken: dit moet gemakkelijk door het kruim glijden. Pof eventueel nog 1 min. of langer.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 4 steaks du boeuf

Verhit de olie in een koekenpan. Bestrooi de steaks met peper en zout en bak in 8 min. gaar. Keer regelmatig.

3
3
  • 4 tomaten
  • 300 g maiskorrels

Halveer de tomaten, verwijder de zaadlijsten en snijd de helften in blokjes. Laat de maiskorrels uitlekken.

4
4
  • 2 el barbecuesaus

Meng de tomaten in een grote kom met de mais, de ui, de dragon en de barbecuesaus. Breng op smaak met peper en zout.

5
5

Leg de steaks en de aardappelen op 4 borden. Serveer met de salade.

bereidingstip:

Zelf burgers maken? Meng 500 g rundergehakt met zout en (cayenne)peper naar smaak. Verdeel het gehakt in 4 gelijke porties en vorm er 4 burgers van.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.